Untitled design-7

Even voorstellen - Over Jaleesa

Mijn naam is Jaleesa, een trauma healing coach en ervaringsdeskundige. Maar ook ben ik een moeder van twee prachtige kinderen en in veel opzichten ben ik net als jij.

Ik heb de ups en downs van het leven doorlopen, van een liefdevolle opvoeding tot het worstelen met depressie. Van mijn ervaring als moeder van twee prachtige kinderen tot mijn ervaring met seksueel misbruik.

Ik begrijp hoe uitdagend het leven kan zijn en hoe het voelt om de grip op het leven kwijt te raken. Maar ik ben er ook van overtuigd dat, ongeacht welke obstakels we tegenkomen, we de kracht hebben om ons leven te herdefiniëren en de regie over ons leven terug te nemen.

Als ervaringsdeskundige, spreker en (trauma) healing coach koester ik een diepe passie. Namelijk het ondersteunen en inspireren van anderen om de regie over hun leven weer in eigen hand te nemen en volledig in hun kracht te gaan staan.

Mijn verhaal

Als kind stond ik bekend als een levendig en gelukkig kind. Maar diep vanbinnen verlangde ik naar goedkeuring en validatie van anderen.

Ik vond het fijn om voor andere te zorgen en hen naar de zin te maken, hierdoor zette ik mijzelf vaak op de tweede plaats. Ik deed vaak dingen die ik zelf liever niet wilden doen, in de hoop een ander daar mee een plezier te doen. Het willen voldoen aan de verwachtingen van mijzelf en anderen resulteerde uiteindelijk in een gevoel van eenzaamheid, leegte, depressies en angsten

De les die ik hieruit heb mogen leren, was dat geluk en voldoening niet te vinden zijn in de goedkeuring van anderen. Maar juist in de acceptatie en liefde voor jezelf. Deze levensles werd van onschatbare waarde toen ik geconfronteerd werd met een traumatische gebeurtenis, seksueel misbruik.

Tien jaar geleden werd ik slachtoffer van seksueel misbruik, een pijnlijk hoofdstuk in mijn leven. Ik worstelde met gevoelens die ik niet onder ogen durfde te zien. Ik onderdrukte mijn gevoelens, deed alsof het nooit was gebeurd in de hoop dat het me dan niet zou raken. Het was een tijd van eenzaamheid, zelftwijfel en het verlies van mijn eigen identiteit.
 

Misbruikt door twee mannen die ik dacht te kunnen vertrouwen, iets wat ik jarenlang geweigerd had toe te geven. Uit schaamte heb ik jaren lang alleen met dit geheim moeten worstelen. De schaamte en afschuw naar mezelf toe hielden me gevangen in een donkere wereld waarin ik het liefst wilde verdwijnen.

Jaleesa Elisabeth spreker en ervaringsdeskundige op een notenhouten stoel

“Life isn’t About Finding Yourself, Its About Creating Yourself”

— Jonah Sachs

Mijn verhaal

Pas toen ik mijzelf in de spiegel heb durven aan kijken, en ik open en eerlijk tegen mijzelf heb durven zijn, kon ik beginnen aan het helen en het terug winnen van de regie over mijn leven.
 
Mijn vermogen om zelfs de meest uitdagende momenten van mijn leven opnieuw vorm te geven, heeft me geholpen te begrijpen wie ik werkelijk ben. Het heeft me geleerd om angsten los te laten en van mijzelf te houden.
 
Ik heb geleerd dat alles wat je meemaakt en elk aspect van jouw zijn, hoe mooi of lelijk dit ook mag zijn, bijdraagt aan de persoon die jij nu bent. En als jij deze aspecten weet te omarmen en effectief weet in te zetten, jij volledig in je kracht kunt gaan staan.
 
Dit was de sleutel tot een gelukkig, vervullend en authentiek leven, en dat is precies wat ik anderen ook toewens.
Ik heb er dan ook mijn missie van gemaakt om als (trauma) healing coach, anderen te ondersteunen en inspireren de regie over hun leven weer in eigen hand te nemen en volledig in hun kracht te gaan staan. 
 
 

Mijn wens voor jou...

Iets wat ik jou ook wens, is de moed om jezelf recht in de ogen te kijken, zonder oordeel of angst. Het is de kracht om eerlijk te zijn tegenover jezelf, om te erkennen wat er is en wat je werkelijk verlangt. Want pas wanneer je deze stap durft te zetten, kun je beginnen aan de reis van heling en zelfontdekking.

Net zoals ik heb ervaren, hoop ik dat ook jij in staat bent om zelfs de meest uitdagende momenten van je leven te transformeren. Dat je leert om alle aspecten van jezelf te omarmen, zowel de mooie als de minder mooie. Want juist deze aspecten dragen bij aan de unieke persoon die jij bent.

Als (trauma) healing coach is het mijn missie om anderen te ondersteunen en inspireren op deze reis. Ik geloof dat iedereen het vermogen heeft om de regie over zijn of haar leven terug te nemen en een leven te leiden dat authentiek en vervullend is.

Dus, als je voelt dat het tijd is om jouw innerlijke kracht te omarmen en de regie over je leven terug te nemen, aarzel dan niet om contact op te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Jaleesa Elisabeth trauma healing coach, spreker en ervaringsdeskundige

Ervaringsdeskundige | Gastspreker | Coach

Over Jaleesa Elisabeth

Jouw coach in (trauma) healing, identiteitsvorming & Zelfactualisatie
 

Mijn naam is Jaleesa, en in veel opzichten ben ik net als jij.

Ik heb de ups en downs van het leven doorlopen, van een liefdevolle opvoeding tot het worstelen met depressie. Van mijn ervaring als moeder van twee prachtige kinderen tot mijn ervaring met seksueel misbruik.

Ik begrijp hoe uitdagend het leven kan zijn en hoe gemakkelijk het is om het gevoel te krijgen dat je jezelf en de grip op het leven kwijt bent geraak.

Maar ik ben er ook van overtuigd dat, ongeacht welke obstakels we tegenkomen, we de kracht hebben om ons leven te herdefiniëren en de controle terug te nemen.

Als ervaringsdeskundige, spreker en coach koester ik een diepe passie voor het ondersteunen en inspireren van anderen om de regie over hun leven weer in eigen hand te nemen en volledig in hun kracht te gaan staan.